Çoçuk doktorluğu kaç puan ? bu soru tıp öğrencilerini ilgilendiren bir soru. Tıp fakültesi öğrencileri okullarında belirli bir seneyi geçtikten sonra TUS sınavına girmekte ve alan seçimleri yapmaktalar. Bunun içinde sıkı bir çalışmaya girmekteler. TUS sınavı tıp öğrencileri için önemli bir detay. Bu nedenle öğrenciler çoçuk doktorluğu kaç puan sorusunun cevabını merak etmekte.

Tıp Fakültesi

Tıp fakültesi, tıp biliminin öğretildiği ve bu bilim içindeki çeşitli dallarda araştırmalar yapılan fakültedir. Mezun olan öğrenciler, tıp doktoru unvanı almaktadır. Ayrıca mezuniyet sonrası uzmanlık eğitimi ile uzman doktor, operatör doktor gibi unvanlar verilir. Temel tıp bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora eğitimleri de verilmektedir. Eğitim süresi 6 yıldır. Türkiye’de ki tıp eğitimi dünyada ki tıp eğitimden oldukça farklı. Bir Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrenci ilk 4 yılı genel teorik derslerle geçirmekte ve son iki yılında stajlarla, intern hekimlik adı altında ki pratiklerle geçirir. Yani ilk 4 seneyi başarıyla tamamlayan bir öğrenci 5.yıldan itibaren yavaş yavaş hekimlik yapmaya başlamış olur. Ardından Tıpta Uzmanlık Sınavı olan TUS’a girme serüveni başlar. Bu sınava girmeyi tercih edenler ciddi bir çalışmaya başlamak zorundadır. Çünkü binlerce tıp öğrencisi arasından sıyrılarak klinik dallarına yerleşmeye çalışırlar. Tıpta Uzmanlık Sınavı sonucu tercih edilebilen alanlardan bir tanesi de çocuk doktorluğu bu nedenle çocuk doktorluğu alanını seçmek isteyen tıp fakültesi öğrencileri çoçuk doktorluğu kaç puan sorusunu merak ediyorlar. Çoçuk doktorluğu kaç puan sorusunun cevabı ise şöyle. Bir tıp öğrencini TUS sınavından 50-60 arası bir puan alarak çocuk doktorluğu alanını seçebilir.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Nedir?

Çoçuk doktorluğu kaç puan sorusunun cevabını verdiğimize göre sizlere Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları doktorluğu hakkında bilgiler verebiliriz.Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, bebek, çocuk ve adölesanlar için koruyucu ve tıbbi bakım sağlamakla sorumlu kişilere verilen mesleki isimdir. Temel görevleri arasında, tıbbi öyküleri dinleme, tahlil sonuçlarını değerlendirme ve tedavi planı önerme görevleri yer almaktadır. Tıpta Uzmanlık Sınavına (TUS) girerek yeterli puanı alan öğrenciler Pediatri dalında ihtisas yapmaya hak kazanırlar.

Sata Eğitim Koçluğu, konuyla ilgili sizlere en kaliteli hizmeti vermektedir. Bilgi almak için bize ulaşın!

Diğer konular ile ilgili buraya tıklayınız.

İletişim Bilgilerimiz

Çağrı Merkezi: 0850 241 86 16
Whatsapp – Viber Hattı: +389 75 471 995
E-posta: [email protected]
Instagram: sataegitim
Facebook: makedonyauniversitekayit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir