Eğitim okulu denildiği zaman akla pek tabi küçük yaştan beri gittiğimiz okullar geliyor. Eğitim okulu birçok gencin her şeyi ilk öğrendiği yer olarak bilinmekte. Anaokulundan başlayarak üniversiteye kadar aldığımız eğitim bizim geleceğimizi oluşturmaktadır. Bu nedenle eğitim okulu başlıklı bu yazımızda size anaokulları, ilkokullar, ortaokul, lise ve üniversite hakkında bilgiler vereceğiz.

Anaokulu – İlkokul ve Ortaokul Hakkında Bilgiler

Eğitim okulu dediğimiz bu okullarda hayatımızın her adımını belirleyecek ilk adımları atmış oluruz. İlk defa bir şeyler öğrendiğimiz ve kendimizi geliştirmeye başladığımız süreç burada başlar.

Anaokulu

Anaokulu, 36-72 aylık çocukları hayata ve ilkokula hazırlamak için, yarım gün veya tam gün eğitim veren eğitim kurumudur. Devlete bağlı ya da özel olarak açılabilirler. Ana sınıfı ile anaokulunu birbirine karıştırmamak gerekir. Bu bağlamda anaokulu; tamamen 36-72 aylık çocukların eğitimine göre tasarlanmış ve yapılmış kurumlardır. Okul öncesi eğitimi dediğimiz eğitim ise 1. Sınıfa başlamadan önce öğrencilere verilen eğitim sistemidir.

İlkokul

Türkiye’de ilkokul; Anaokulundan sonra olan ve ortaokuldan önce olan eğitimdir. 4 yıllık eğitim verilir. Sadece 4. sınıf öğrencilerine ödül belgesi (takdir belgesi vb.) verilmektedir.

Ortaokul

Türkiye’de ortaokullar ikiye ayrılmış durumdadır. Ortaokullar ve din eğitimi ağırlıklı “İmam-Hatip Ortaokulları” olarak ikiye ayrılırlar. Ortaokul son sınıf öğrencileri Liselere Geçiş Sistemi sınavı veya yerel yerleştirme ile liselere yerleştirilirler.

Lise ve Üniversite Hakkında Bilgiler

Lise, Türk eğitim sistemine göre, sekiz yıllık ilkokul ve ortaokulu bitirmiş olan 14-18 yaşlarındaki öğrencileri, en az dört yıllık bir eğitimle yükseköğretime hazırlayan ortaöğretim kurumu olarak bilinir. Türkiye’de lise eğitimi, 2012 yılından beri zorunlu bir hal almıştır. Pek çok lise türü vardır. Bunlar;

Üniversite ve ya diğer adıyla yükseköğretim kurumu, en üst seviyede eğitim verilen ve araştırma yapılan ve bilgi üretilen kurumlardır. Çeşitli disiplinlere ayrılan üniversiteler genellikle yüksekokul, lisans ve lisansüstü okullarından oluşmaktadırlar. Araştırma görevlileri, ya da akademisyenler, yaptıkları özgün çalışmalar dolayısıyla doçent, profesör gibi çeşitli unvanlar almaya hak kazanırlar.

Sata Eğitim Koçluğu, konuyla ilgili sizlere en kaliteli hizmeti vermektedir. Bilgi almak için bize ulaşın!

Diğer konular ile ilgili buraya tıklayınız.

İletişim Bilgilerimiz

Çağrı Merkezi: 0850 241 86 16
Whatsapp – Viber Hattı: +389 75 471 995
E-posta: [email protected]
Instagram: sataegitim
Facebook: makedonyauniversitekayit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir