İhracat şirketi kurma maliyeti ihracat yapacak olanlar için merak edilen bir konudur İhracat şirketi kurma maliyeti isteyenler ya da hali hazırda kurulu olan şirketi ile ithalat ihracat faaliyetlerini etkin bir şekilde yürütmek isteyen şirketler her konuda ayrıntılı bilgi ve yardımı daha nitelikli yerlerden alabilirler.

İthalat İhracat Şirketi Kurmak İçin Yapılması Gerekenler

Vergi Dairesi: Kurulacak olan ithalat ihracat şirketinin faaliyetlerine başlayabilmesi için vergi dairesi ve ticaret odasına kaydının yapılaması gerekir.
SGK: Kurulacak olan şirkette işçi çalıştırılacaksa bunun için de sosyal güvenlik kurumuna kayıt yapılmalıdır.
Belediye: İhracat şirketi kurma maliyeti için belediyeden de işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı alınır.
Ticaret Odası / Meslek Odası: Kurulacak olan şirketin türü bireysel şirket ise ticaret odası yerine meslek odasına kayıt yaptırılır.
İhracat şirketi kurma maliyeti için Özel İzin ve Başvurular; Şirketin resmi açılışı gerçekleştikten sonra ya da hali hazırda kurulu olan şirket ile ilk defa ithalat ihracat yapmak isteyenler ithalat faaliyetleri için İthalatçılar birliğine, İhracat faaliyetleri için ihracatçılar birliğine üye kaydı yaptırmalıdır.

İhracat Şirketi Kurarken Dikkat Edilecek Hususlar

İthalat ihracat faaliyetlerinde gümrük süreci işlerin istenilen şekilde yürümesi için oldukça hassas bir konudur. Gümrük süreçleri için, iyi bir gümrük şirketi ile çalışılmalıdır. Nakliye işlemleri için iyi bir nakliye şirketi ile anlaşarak ürün ve hizmetlerin ulaşımını ve nakliyesini sorunsuz gerçekleştirmek de önemli bir husustur. Şirket bünyesinde, ithalat ihracat işlemlerini takip edebilecek ve bu konuya hâkim uzman personele ihtiyaç vardır. Dış ticaret faaliyetlerinde muhasebe süreci de dikkat edilmesi gereken bir diğer konudur. Bundan dolayı ithalat ihracat süreçlerine hâkim bir muhasebeci ile çalışılmalıdır. Aksi takdirde cezai işlemlerle karşılaşılabilir. Kur artışları, yurt içinden alış yapan ve maliyetleri Türk Lirasıyla karşılanan ihracatçı şirketler açısından avantajlıdır. Ancak bu kur farkı kazançları, vergi matrahına dahil edilmeli ve üzerinden vergi hesaplanması yapılmalıdır. Bunlar yapılmadığı takdirde, vergi cezaları ile karşı karşıya kalınabilir. Bu belgelerin özenli bir şekilde hazırlanması ve birer nüshalarının saklanması gerekir.

Sata Eğitim Koçluğu, konuyla ilgili sizlere en kaliteli hizmeti vermektedir. Bilgi almak için bize ulaşın!

Diğer konular ile ilgili buraya tıklayınız.

İletişim Bilgilerimiz

Çağrı Merkezi: 0850 241 86 16
Whatsapp – Viber Hattı: +389 75 471 995
E-posta: [email protected]
Instagram: sataegitim
Facebook: makedonyauniversitekayit

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir